Blog

Avontuurlijk moederschap

Avontuurlijk moederschap
Avontuurlijk moederschap

“Wat is het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan?” Die vraag stond onlangs op mijn dagelijkse wakker- worden-kopje-thee. “Kinderen krijgen”, dacht ik meteen. Ik ben niet van het bungee jumpen, skydiven of andere avontuurlijke acties, al staat parachute springen nog wel op mijn bucketlist . Nee, geef mij maar kinderen. Dat is vanaf het begin een groot avontuur.

Je hebt geen idee waar je aan begint (ook al denk je van wel). Je weet niet hoe het gaat lopen, hoe je kind zal zijn als baby’tje of later als het groot is, hoe jij zal zijn, hoe je partner zal zijn. Je weet niet wat er allemaal op jullie pad komt en waar je mee moet zien te dealen. Het leven is een grote verrassing en zal nooit meer hetzelfde zijn met kinderen.

Een leven met kinderen saai, burgerlijk? Nee joh! Absoluut niet! Je kunt het zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Verre reizen maken met kids? Waarom niet? Toen onze kinderen 2 en 4 waren hebben we een maand rond getrokken met een camper door West-Amerika. Ook zijn we naar Lapland geweest waar we onder andere een huskytocht hebben gemaakt en een prachtige route hebben gereden met een sneeuwscooter. Geweldige ervaringen en best avontuurlijk toch ?

En soms is het al een uitdaging om een ‘gewone’ week door te komen. Op tijd bij de opvang en werk zijn, boodschappen, was en huishouden blijven draaien naast alle andere werkzaamheden, het gezellig houden thuis ondanks slaap tekort, ziekte of andere vervelende gebeurtenissen.

Echt, het meest avontuurlijk dat ik ooit heb gedaan was kinderen krijgen en ik heb er geen seconde spijt van gehad !

Liefs Joke