Coaching voor een stralend gezin!

Joke Achterkamp
Joke Achterkamp

Het is 8.36 uur op 11 april 2010 en zo juist is mijn grootste wens werkelijkheid geworden: ik ben mama geworden! Ik word overspoeld door liefde, ik voel het tot in mijn tenen, zij hoort bij ons. Moeder zijn was mijn grootste wens en ik dacht dat ik redelijk goed wist wat het in hield maar tsjonge…. Wat had ik het mis. Het is zoveel meer dan ik dacht. Zoveel intenser. Dat had niemand mij verteld! Ik hoef maar naar haar te kijken en de tranen schieten mij in de ogen.

Maar dan overvalt mij de onzekerheid…. Mijn gevoel zegt wat anders dan wat de kraamverzorgsters zeggen. Maar ik doe wat zij zeggen en zet mijn gevoel aan de kant. Zij zullen het immers wel weten, toch?

Tot ik ’s nachts weer in haar voetjes zit te knijpen om haar tijdens een voeding wakker te houden en mezelf afvraag waar ik toch in hemelsnaam mee bezig ben! Ik besluit mijn gevoel te volgen en dat gaat goed.

Al snel leer ik meer op mijn moedergevoel te vertrouwen. Esmee is niet zo als elk ander kindje. Geen enkel kindje is trouwens zoals andere kindjes! Maar toch blijf ik het lastig vinden om mijn gevoel uit te spreken naar bijvoorbeeld het consultatiebureau of leerkrachten. Want, wat zullen ze er wel niet van vinden? Of misschien hebben ze deze keer wel gelijk en dan heb ik het niet goed gedaan.….

Maar elke keer weer word ik bevestigd in mijn gevoel. Steeds meer leer ik erop te vertrouwen. Ik ken mijn meisje het beste, ik kan het zien aan haar als ze niet lekker in haar vel zit, als ze moe is of ziek. Ik vertrouw op mijn eigen wijsheid, mijn moedergevoel.

Ik kijk naar mijn meisje, ondertussen al weer 7 jaar, en naar mijn mannetje van 5. En weer overspoelt mij dat gevoel van intense liefde. Al 7 jaar mag ik mama zijn van deze geweldige kinderen. En dat doe ik op mijn manier! En dat wil ik ook voor jou!

Ik ben Joke Achterkamp en ik ben mamacoach. Het is mijn missie om jou de moeder te laten zijn die je bent, de moeder die vertrouwt op haar eigen gevoel en haar kinderen opvoed op haar manier omdat dat de manier is die bij haar en haar kinderen past.

Door mijn hooggevoeligheid en eigen ervaringen als moeder, kan ik me goed inleven in jou en je kind. Immers, I’ve been there. Ik weet hoe het is. Daarnaast zie ik snel verbanden, kom snel tot de kern en heb ik een feilloze een intuïtie waar ik ondertussen blind op vertrouw. Gecombineerd met mijn jarenlange ervaring in de jeugdzorg en kennis van de ontwikkeling van kinderen weet ik waar ik over praat en kun je vaak na 2 à 3 afspraken alweer verder.


Welke coaching biedt Kinderschatten?

 • Individuele coaching: Tijdens individuele coaching kijken we samen naar jullie situatie, naar wat jij en/of je kind anders zou kunnen doen om verandering te creëren. Ik geef je praktische tips en concrete inzichten waardoor je snel weer verder kunt. Vaak kun je na 2 à 3 sessie alweer zelf verder.
  Kinderschatten biedt individuele coaching aan kinderen en voor ouders.
 • Groepscoaching: Opvoeden met plezier en zelfvertrouwen, dat is wat elke ouder graag wil. Maar soms lukt dat even niet. Worstel je met jezelf of gedrag van je kind. In deze groepscursus help ik je stap voor stap weer terug naar de moeder die je graag wilt zijn. De herkenning en het delen met andere moeders is een verademing. Je bent echt niet alleen!
 • Gezinssessies: Zou jij ook zo graag de gebruiksaanwijzing van je kind willen weten? Of die van je partner? En kent de rest van je gezin die van jou eigenlijk wel? Tijdens een gezinssessie ga je samen je eigen gebruiksaanwijzing maken waardoor er meer begrip en minder strijd zal zijn in jouw gezin. Nog meer gezelligheid in huis!
 • Workshops:
  • Een goede band tussen ouder en kind voorkomt veel problemen. Dus wil jij samen met je kind werken aan een liefdevolle en sterke basis? Wil je elkaar nog beter leren kennen? Kom dan Schatgraven bij Kinderschatten!
  • Vaak zijn we geneigd te kijken naar wat we niet zo goed doen in de opvoeding en wuiven we onze kwaliteiten een beetje weg. Jammer en niet nodig! Tijdens de workshop Moederkracht ontdek je je sterke kanten, je kwaliteiten, en hoe je deze in kunt zetten bij de opvoeding. Zodat het opvoeden natuurlijker en makkelijker gaat. En het geeft je een lekkere boost aan zelfvertrouwen!
  • Zorg jij ook altijd eerst voor alle anderen en heb je geen tijd over voor jezelf? Ben je daardoor vaak moe of heb je zelfs lichamelijke klachten? Dan is het tijd voor de workshop Happy me-time! Tijdens deze workshop leer je waarom me-time zo belangrijk is en hoe je daar voor jezelf meer van kunt creëren. Een leuke, gezellige, creatieve en informatieve ochtend voor jou!

cadeautje
Gratis downloads

Gratis downloads

Ik ben gek op cadeautjes! Zowel om te krijgen als om te geven.
Hier vind je al 2 cadeautjes die ik je met heel veel liefde geef.
Gewoon, zomaar, omdat ik geloof dat we hiermee samen de wereld mooier kunnen maken. Klik dan hier en geniet van je cadeaus!

Een stralend kind verlicht de wereld!