Gezinssessie

Gezinssessie
Gezinssessie

Gezinssessie: ken jij de gebruiksaanwijzing van jouw kind?

Regelmatig hoor ik ouders verzuchten: “Ik weet het ook niet meer. Hadden we maar een gebruiksaanwijzing van ons kind…..”

Dat zou inderdaad makkelijk zijn. Een boekje waarin je elk probleem zou kunnen opzoeken en waar dan tot in detail de oplossing bij vermeld zou staan.

Maar wat nou als je die zelf kunt maken? Niet voor elk probleem een oplossing natuurlijk maar wel een globale gebruiksaanwijzing.

Wat kun je doen voor je kind als het een beetje gespannen is of juist heel erg boos? Waar heeft je kind behoefte aan? En welke taal van de liefde spreekt je kind? Oftewel, waardoor voelt je kind zich geliefd of laat je kind anderen weten dat het van ze houdt?

Weet je het eigenlijk wel van jezelf? Of van je partner?

Heel vaak doen we wat we zelf fijn zouden vinden maar soms is dat helemaal niet wat de ander nodig heeft. Onlangs vertelde ik nog in een oudergesprek over een stukje van mijn gebruiksaanwijzing. Ik vertelde dat je mij even met rust moet laten als ik boos ben en vooral niet aan mij moet zitten of mij achterna moet komen. De vader en moeder met wie ik in gesprek was, schoten beiden in de lach. Dat was namelijk precies waar deze vader ook behoefte aan had terwijl deze moeder hem altijd achterna liep. Zo gooide ze onbewust olie op zijn vuurtje terwijl ze dacht dat ze het goed deed. Het was natuurlijk ook goed bedoeld alleen was het vanuit haarzelf beredeneerd. Zij had er behoefte aan dat iemand haar achterna liep terwijl vader dan juist aan tafel bleef zitten. Op dat moment was het helder en konden ze op een andere manier op elkaar reageren.

Behoeften kunnen dus verschillen. Maar hoe weet je nou wie waar behoefte aan heeft? Dat is wat we tijdens deze gezinssessie gaan uitzoeken. Elk gezinslid krijgt zijn eigen gebruiksaanwijzing die we gaan invullen zodat je naar huis gaat met complete handleiding en een heleboel inzichten. Als je de gebruiksaanwijzingen thuis gaat gebruiken, levert het je meer begrip voor elkaar op, soepeler contact met elkaar doordat het beter op elkaar is afgestemd en daardoor meer gezelligheid, liefde & verbinding en minder strijd in huis.

 

Praktische informatie

Een gezinssessie
* is geschikt voor kinderen en hun ouders vanaf 6 jaar
* duurt max 2 1/2 uur
* kost €199,- (incl. BTW, materialen en versnaperingen)
* levert waardevolle informatie op en je gaat naar huis met een compleet ingevulde gebruiksaanwijzing van elk gezinslid

 

Wil jij dit ook voor jouw gezin? Laat mij dit dan weten via 06-10042103 of info@kinderschatten.nl.