Happy me-time

happy me-timeHappy me-time

Heb jij tijd voor hete thee?

Net als ik een kop hete thee voor mezelf heb in geschonken klinkt er weer ‘Mama!’ van boven. Ik zucht en klim de trap op naar de zolder. Als ik weer beneden kom is mijn thee ondertussen al weer koud geworden.

Herkenbaar? Zo ging het voor mij in ieder geval regelmatig. Zodra één van de kinderen mij riep liet ik alles vallen waar ik mee bezig was en stond ik klaar voor mijn kind. Mama to the rescue!
Een beetje overdreven maar eerlijk gezegd kwam het daar wel op neer.

Maar is het eigenlijk wel nodig vroeg ik me steeds vaker af? Is het nodig dat ik alles laat vallen en direct naar boven sprint? Dat ik mijn thee en dus mijn pauze weer laat schieten voor de kinderen?

Nee, dat is het niet kwam ik langzamerhand achter. Ik merkte dat ik dingen aan het oplossen was die de kinderen met een beetje doorzettingsvermogen of creativiteit zelf wel op zouden kunnen lossen. Ik gaf mijn me-time op waardoor ik tussendoor niet kon bijtanken en ik dus eerder geïrriteerd was aan het eind van de middag.

Ondertussen heb ik geleerd dat anders te doen. Omdat het voor mij en mijn gezin beter is als ik even tussendoor pauze neem om bij te tanken. Dus nu roep ik een keer naar boven dat ze even moeten wachten tot ik mijn warme thee op heb gedronken. En als ze niet kunnen wachten komen ze maar beneden. Ik heb nu pauze ;-)!

Workshop Happy me-time!

Pauze, me-time, tijd voor jezelf, hoe je het ook wilt noemen, het staat bij veel moeders ergens op de laatste plaats. Als je er überhaupt al aan toe komt…. Terwijl de gemiddelde hooggevoelige moeder juist veel tijd voor zichzelf nodig heeft. Toch gunnen we onszelf dit praktisch niet.

Jammer, want van een moeder die goed in haar vel zit, profiteert het hele gezin! Jij bent immers de spil van jouw gezin en dat is een belangrijke, waardevolle plek.

Daarom happy times voor jou! Een morgen speciaal voor jou waarbij je even op adem kunt komen, jezelf rust en liefde gunt.
We gaan creatief aan de slag met elkaar onder het genot van lekkere hapjes en een drankje en ondertussen krijg je een veel concreter beeld van wat happy me-time nou voor jou in houdt en wat je kunt doen om meer tijd voor jezelf te nemen.

 

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 25 mei
Waar: Kinderschatten
Hoe laat: van 9.30 uur tot 11.30 uur
Kosten: €25,- per persoon en als je iemand meeneemt betaal je samen €40,-
Wil jij er ook bij zijn? Gun jij jezelf en jouw gezin dit cadeau? Geef je dan op via info@kinderschatten.nl.

Liefdevolle groet,
Joke