Blog

Het gaat bijna te goed

“Het gaat bijna te goed….”

Onlangs had ik een prachtige meid met haar moeder aan mijn tafel zitten. Een tijdje geleden kwam ze voor kindercoaching bij mij omdat ze niet goed kon slapen, veel lag te piekeren, hoge eisen aan zichzelf stelde en zichzelf eigenlijk wat te zacht vond.

Ondertussen zijn we een aantal sessies verder en zoals elke keer vroeg ik ook vandaag weer hoe het ging. “Heel goed, eigenlijk een beetje te goed!” lachte moeder. De dame in kwestie moest ook lachen, een beetje ondeugend.

Wat bleek, ze zat goed in haar vel. Ze sliep goed, had meer zelfvertrouwen en kwam beter voor zichzelf op. De lat was een stuk naar beneden gehaald, op alle fronten. Op zich natuurlijk super. Alleen leek ze nu een beetje door te slaan. Haar motivatie voor school bijvoorbeeld was ineens ver te zoeken. Teveel van het goede en dat was nou ook weer niet de bedoeling.

Maar op zich is de beweging die ze maakt een hele logische en natuurlijke beweging. Iets nieuws leren of ‘meer’ doen resulteert vaak in eerste instantie in doorslaan naar de andere kant. Je moet nog leren doseren, balans vinden.

Dus dat is wat we nu gaan doen. Leren doseren, haar balans vinden. En ik weet zeker dat ook dat haar gaat lukken.