Blog

In de spotlight

Ik zie mij en mijn zusje nog staan. Nou ja, eigenlijk stond ik en draaide en danste mijn zusje voor mij op de grond. Tijdens een familieweekend traden mijn zusje en ik op. Ik playbackte een nummer van Laura Pausini en mijn zusje had er een mooie dans op gemaakt. Stiekem vond ik het spannend maar ook zoooo leuk! Geen idee meer hoe oud we waren maar wat hadden we een lol.

Die spotlight, die aandacht, eerlijk gezegd hield ik er wel van. Een beetje gek doen, anders zijn dan de rest. Maar ik dacht dat dat niet bij de rol paste als oudste dochter van een dominee. En als gevoelig meisje wilde ik het graag goed doet dus schoof ik dat verlangen naar aandacht, de spotlight opzij. Ik paste me aan, hield me in en leerde niet teveel op te vallen.

Af en toe kwam het er wel uit hoor. Met een solo tijdens een kerstdienst of een rol in de afscheidsmusical. Maar over het algemeen hield ik een low profile. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Zeker hier in het oosten van het land is dat toch wel de ongeschreven regel.

Tot ik werd gevraagd om te lezen in mijn oude kerkgemeenschap, werd gevraagd als gastdocente. Tot iemand eens tegen mij zei dat ik het goed zou doen als leerkracht, als leider van een groep. Ik voor een grote groep staan? Lesgeven? Nee, niks voor mij riep ik in eerste instantie.

Maar ik hou wel van nieuwe dingen uitproberen. En als een ander het kan, waarom ik dan niet is mijn credo tegenwoordig. Dus ik probeer het. En weet je wat? Ik vind het leuk!

Ineens wist ik het weer: ik hou van die spotlight! Ik hou van die ogen op mij, de aandacht. Ik vind het rete spannend maar ik hou er ook van. Dus dat is wat ik nu veel meer doe. Ik organiseer thema-avonden, spreek als gastdocent en shine like a star. Gewoon omdat ik dat leuk vind.

Ik hoef me niet meer in te houden. Ik ben niet meer alleen dat serieuze, aangepaste en gevoelige meisje dat zich inhoudt. Nee, ik ben daarnaast ook een leider, een voorbeeld, een shining star. En dat stukje van mij verstop ik niet meer. Ik laat mezelf zien, in al mijn kleuren.

En jij? Wat hou jij nog binnen? Wat mag jij meer laten zien van jezelf? En wat houdt je tegen om dat te gaan doen? Ik help je er graag mee. ‘Cause the world needs your true colors  !

Liefs Joke