Training voor kindercoaches

Training voor kindercoaches: Werken met de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Sinds 1 juli 2013 is de wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling van kracht. Zelfstandig werkende beroepsbeoefenaars zijn verplicht deze meldcode te hanteren. Dus ook jij als zelfstandig kindercoach. Maar houdt dat eigenlijk in? Ken jij de stappen uit de Meldcode? Weet jij wat je moet doen als je te maken krijgt met een vorm van kindermishandeling in jouw praktijk?

Kindermishandeling…. Dat gebeurt bij mij niet zul je misschien denken. De mensen die bij mij komen vragen immers zelf om hulp en zijn gemotiveerd. Maar kindermishandeling komt vaker voor dan je denkt, in alle lagen van de bevolking en dus misschien ook wel bij jou in de praktijk.

Ken jij de verschillende vormen die kindermishandeling kan aannemen? Wist je bijvoorbeeld dat huiselijk geweld ook een vorm van kindermishandeling is? Herken jij de signalen van kindermishandeling? En als je een signaal herkent, weet je wat je dan wel en niet mag of kunt doen? En wat gebeurt er eigenlijk als het zover komt dat je een melding moet doen bij Veilig Thuis?

Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod bij de Training Werken met de Meldcode voor Kindercoaches.

 

Inhoud

Judith Hagemeier en ik hebben jaren als collega’s bij Bureau Jeugdzorg en Veilig Thuis gewerkt en nemen je graag mee in deze ingewikkelde materie.

Op dag 1 behandelen we uitgebreid de Meldcode, de vormen van kindermishandeling en de signalen op interactieve manier. Er is eveneens veel ruimte voor eigen inbreng en het delen van ervaringen.

Na deze dag weet jij wat de verschillende vormen van kindermishandeling zijn en mogelijke signalen en gevolgen hiervan. Jij kent de Meldcode en weet welke stappen je kunt nemen als je vermoedens van kindermishandeling hebt. Ook weet je wanneer je in gesprek kunt gaan met ouders, collega’s en Veilig Thuis en wat je wel en niet kunt zeggen in deze gesprekken. En jij weet wat er gebeurt nadat je een melding hebt gedaan bij Veilig Thuis.

Jij gaat naar huis met een op maat gemaakte Meldcode voor Kindercoaches, een handout met achtergrondinformatie over signalen & soorten mishandeling en praktische tips die je kunt gebruiken in jouw praktijk.

Op dag 2 frissen we even kort de Meldcode op en is er aandacht voor wet en regelgeving, denk bijvoorbeeld aan de privacy, waar jij als kindercoach mee te maken hebt. ’s Middags gaan we volop oefenen. Jij neemt je eigen casuïstiek en vragen mee gaat er direct mee aan de slag. Dit is een ideale manier om in een veilige omgeving te oefenen met het voeren van deze vaak lastige gesprekken.

 

Praktische informatie:

Wanneer:           Dag 1 zaterdag 3 februari 2018 oktober van 9.30 – 16.00 uur
Dag 2 17 februari 2018 van 9.30 – 16.00 uur
Waar:                  Ergens in Twente, de exacte locatie volgt nog
Investering:       Dag 1 € 149,- incl BTW, koffie, thee, heerlijke lunch en handout
Dag 2 € 149,- incl BTW, koffie, thee en heerlijke lunch
Geef je je voor beide trainingsdagen tegelijk op, dan betaal je €275,- incl. BTW

Min 8 deelnemers – max. 16 deelnemers voor dag 1 en 2.

De dagen vullen elkaar perfect aan maar zijn eveneens los van elkaar te volgen. Wil je alleen deelnemen aan dag 2 dan verwachten we wel van je dat je kennis hebt van de Meldcode, vormen van kindermishandeling en mogelijke signalen. Deze behandelen we op deze dag namelijk niet meer uitgebreid.

Heb je zelf een geïnteresseerde groep of kun je niet op de aangegeven data, neem dan contact met mij op.
In overleg is heel veel mogelijk.

Wil jij je ook zeker voelen als het op het werken met de Meldcode aankomt? Geef je dan op via info@kinderschatten.nl.