Blog

We weten het niet…

toekomst onbekendSoms zou ik wel eens een glazen bol willen. Om even een blik in de toekomst te werpen. Want je weet niet wat het leven je zal brengen en waar je dan goed aan doet. Het is elke keer weer een gok. Je weet gewoon niet wat het resultaat zal zijn van de inspanningen en keuzes die je maakt. En soms gok je goed en soms gok je minder goed.

Ik vond het wel eens lastig als ik achteraf gezien beter een andere keus had kunnen maken. Want dan had ik het beter gedaan voor mijn kinderen, of had ik de ander niet gekwetst of mezelf…. Maar we weten het niet van te voren. En dus gaat het wel eens mis. En dat is oké.

Want nu weet ik dat dat erbij hoort. Dat me dat geen minder goed mens maakt of een slechte moeder. Nee, life is eb and flow zoals Abraham Hicks vaak zegt.

Waar het om gaat is dat je bij elke keus die je maakt, je intentie goed is en je de voor jou en je kind op dat moment beste keus maakt met de kennis en mogelijkheden die je op dat moment hebt.

Achteraf kun je jezelf soms wel eens voor de kop slaan maar dat is altijd achteraf. Die kennis en ervaring had je op dat moment niet. En ook al had je die wel, je hebt op dat moment een andere afweging gemaakt of naar eer en geweten anders gehandeld. En dat is dus altijd oké.

Een andere uitspraak van Abraham Hicks is ‘You can’t get it wrong’. Je kunt het niet fout doen. Als je intentie goed is . Zo fijn is dat!

Voel je dan ook niet schuldig als je een keer een niet zo handige actie had, of wat dan ook. Daar zijn wij moeders best goed in. Je bent mens, oké super moeder, maar toch gewoon maar mens en je mag dingen doen of zeggen die misschien niet zo handig waren. Maar leer ervan en dan doe je het de volgende keer anders .

Zoals Maya Angelou zegt: ‘Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.’

Sorry, ik hou van quotes ;-).

Die glazen bol heb ik niet en ik weet dus niet of ik altijd de beste keuze zal maken. Waarschijnlijk niet .
Maar we doen ons best, elke dag weer en dat is genoeg .